Deventer Knopenfabriek  DEKNOFA Home Over ons Knopen Beurzen Contact

De knopenfabriek DEKNOFA is meer dan 60 jaar geleden opgericht  in 1951 door de ouders van de huidige eigenaren Rob Albers  en Lydia  Woestenenk-Albers. Het bedrijf is begonnen als een draaierij voor caseïne en polyester knopen. Sinds 1960 is de Deventer Knopenfabriek "DEKNOFA"B.V. gevestigd aan de Schonenvaardersstraat 4  te  Deventer. Tegenwoordig is  DEKNOFA  een moderne fabriek annex groothandel voor knopen  en sluitingen. Productie en ontwerp van polyester grondstoffen voor knopen. Productie en ontwerp van knopen uit diverse materialen  kunststoffen als polyster ;poliamide;abs en caseïne, evenals natuurmaterialen als hoorn; steennoot en hout. De productie geschied middels volautomatische draai- en vreesautomaten en volautomatische spuitgiet machines. Ook wordt een zeer speciale collectie knopen en sluitingen met de hand vervaardigd. Deknofa beschikt over een moderne ververij waar de diverse materialen op kleur worden gebracht.


De combinatie van groothandel en productie in één en hetzelfde gebouw  maakt dat DEKNOFA  tot een flexibele leverancier  wat betreft modellen,maten,hoeveelheden en levertijd. De grote en goed  gesorteerde voorraad maakt de levering van kleine hoeveelheden mogelijk in combinatie met  een korte levertijd. De eigen productie en ontwerp maakt het mogelijk aan speciale vragen van klanten te voldoen .


voorraad in kokers en zakjes voor de detail

productie van polyester platen in structuren naar eigen ontwerp,  fantasie materialen en hoorn imitaties voor mode knopen en sluitingen

volautomatische  productie van knopen in polyester en natuur materialen

hand gemaakte design knopen en sluitingen

eigen gereedschapmakerij voor het maken van de gietvormen en matrijzen

volautomatische productie van nylon producten als koordstoppers,gespen kinderknopen en combinatie knopen